2015. március 1., vasárnap

Levél Svédországból

29 publikációm jelent meg a Magyar Állatorvosok Lapjában, melyekben bizonyára érdembeli megfigyelések és kísérletek is voltak, mert 24 országból (többek között az USA-n és Kanadán kívül Mexikóból és még Argentínából is) 121 intézet kért azokból lenyomatot.






Falusi lakodalmak (1)


Szinte hallani lehet még a képről is a lothárdi rezesbandát, akik ezúttal Belvárdgyulán muzsikálnak. Errefelé őket szokták megfogadni, és már reggel átjönnek Belvárdra és a szomszédos községekbe is, hogy ropogós dalokkal adják hírül, hogy nagy nap következik: két szerelmes hivatalosan összeköti az életét. Mindez arra is felhívja a figyelmet, hogy a meghívottak ne feledjék jelenlétükkel megtisztelni a szertartást és a nem mindennapi vacsorát, a reggelig vagy még tovább is tartó mulatozást.



A lakodalomra már napokkal előbb elkezdenek készülni. A vacsorára külön. Miután több sertést, de nem egyszer borjút vagy akár bikát is levágnak, bizony komoly asszisztenciára van szükség. Budai János lothárdi vadász lakodalmára előkészítő apparátust látjuk. Valamennyien foglalkoztak állattenyésztéssel, ismertem őket jól, de köztük van a nejem édesapja (bal szélen ül) és néhány rokona is. Amikor összeültek a kamerám elé, olyan érzésem támadt a jókedvű, segítő sereg nagy létszámát tekintve, hogy talán el is fogyasztják az általuk készített ételeket. Ennyi szakács hozzávéve még ugyanennyi asszonyt pár nap alatt akár meg is dézsmálhatja a készletet. De ez is hozzátartozik a lakodalomhoz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése